Teemme savupiipun korjauksia hormin massausmenetelmällä Uudenmaan alueella. Korjaamme ja entisöimme muurattuja savupiippuja kodeissa ja kiinteistöissä.

Rapautuneen savupiipun korjaus massaamalla on nopea ja kohtuullisen edullinen tapa pidentää piipun käyttöikää ja toimivuutta.

OTA YHTEYTTÄ

 

Savupiipun korjaustarpeen kartoitus

Savupiipun korjaustarvetta kartoitetaan nuohouksen yhteydessä silmämääräisellä tarkastelulla. Tarkempaa tutkimusta voidaan tehdä tiiveyskokeilla ja hormin kuvaamisella.

 

Savupiipun korjaus massaamalla

Massaamismenetelmää kutsutaan myös liukuvaluksi tai slammaamiseksi. Muuratun savupiipun sisäpinta pinnoitetaan nokipalon kestävällä valumassalla. Savupiipun pohjaan lasketaan kevlar-päällysteinen pallo, joka pidetään paineen säätimen avulla piipun sisämittojen mukaisena.

Vaikka piipun tilavuus vaihtelee, pysyy pallon tiiveys samanlaisena. Pallon päälle annostellaan valumassaa ja palloa ylös vetämällä massa muodostaa sileän ja ehjän pinnan savupiipun sisäpintaan.

Massa täyttää halkeamat ja epätasaisuudet. Epätasaisuuksien poistuessa, piipun veto paranee. Samalla paranee palamisprosessi, jolloin lämmityksestä saadaan parempi teho ja pienemmät päästöt.

Kun savupiipun korjaus tehdään massaamalla, piippu ei menetä lämmönvarausominaisuuksiaan.

 

Muuratun savupiipun korjausväli

Hyvin rakennettu, huollettu, oikein käytetty ja hyvistä materiaaleista tehty savupiippu, kestää normaalisti n. 50-60 vuotta huoletta. Muuratun savupiipun kunto voi kuitenkin heikentyä, jos piippu on pitkään kylmillään, jolloin kosteus saattaa rapauttaa piipun rakenteita nopeastikin. Liian kovat kuumuudet voivat myös vaurioittaa savupiippua.

Jos savupiippusi kunto epäilyttää, kysy nuohoojasi mielipidettä tai tilaa hormitarkastus.

Sulje