Teemme hormitarkastuksia savupiippuihin Lohjan talousalueella ja pääkaupunkiseudulla. Teemme myös muurattujen savupiippujen hormin massauksia, tiiveyskokeita ja kuvauksia.

Nuohouksen yhteydessä tehdään silmämääräinen hormitarkastus ja tarkempia tutkimuksia tarvitaan vain, jos on syytä epäillä, että savupiipussa on paloturvallisuusriski.
Tilaa hormitarkastus MK-Nuohoukselta.

OTA YHTEYTTÄ

 

Miten hormitarkastus tehdään

Silmämääräisessä tarkastuksessa arvioidaan savupiipun kunto, mm. onko piipun sisällä rapaumaa tai irrallisia tiiliä ja halkeamia. Nuohouksen yhteydessä hormin ongelmat saattavat näkyä hyvin konkreettisesti, esimerkiksi kun nuohousharjan paine työntää nokea viereiseen hormiin ja siitä ulos.

 

Hormitarkastus tiiveyskokeella

Hormin tiiveyskokeita silloin, jos jo epäillään vuotoa ja savusta tulee jo konkreettista haittaa. Tiiveyskokeessa hormi lämmitetään optimaaliseen vetävyyteen, hormiin lasketaan savua sen alapäästä ja yläpää tukitaan. Tällöin nähdään vuotaako piippu viereiseen savuhormiin, välikattoon tai ullakkotilaan.

 

Hormin kuvaaminen

Hormin kuvaamisessa käytetään Wöhlerin ladukasta ,savupiipun kuvaukseen kehitettyä kameraa. Hormitarkastuksen yhteydessä kamera lasketaan savupiippuun ja tällä tavoin saadaan tarkka kuva hormin kunnosta. Kuvaamista käytetään erityisesti silloin, kun halutaan varmistaa oikea korjaustapa. Varsinkin kuolleiden kulmien tarkastelu pystytään toteuttamaan kuvaamalla tehokkaasti.

Hormikuvausta voidaan käyttää myös, jos kartoitetaan hormien kulkua rakenteissa.

Sulje