MK-Nuohous tekee hormisaneerauksia Lohjan ja Lohjan ympäristökuntien alueella. Saneeraamme muurattuja savupiippuja massaamalla, eli liukuvalamalla.

Hormisaneerauksen tarve havaitaan yleensä nuohouksen yhteydessä tai erikseen tehdyssä hormitarkastuksessa.
Jos savupiippusi kaipaa kunnostusta tai tarkastusta, ota meihin yhteyttä.

OTA YHTEYTTÄ

 

Hormisaneerauksen hyödyt

Hormisaneeraus korjaa savupiipun useiksi kymmeniksi vuosiksi. Hormin massaus tekee savuhormista tiiviin ja estää savukaasujen vuotamisen asuintiloihin tai ilmastointihormeihin.

 

Hormisaneerauksen tarve

Hormisaneerauksen tarve havaitaan toivottavasti ennen kuin savuhormin käytöstä aiheutuu merkittävää haittaa tai vaaraa.

Valitettavasti savupiippu ei ole ikuinen vaan vaatii iän karttuessa huoltoa sekä korjausta. Esimerkiksi sään monipuolinen vaihtelu ja savukaasujen päästöt vahingoittavat hiljalleen piippua vuosien saatossa. Savupiipun rapautumiseen vaikuttavat sen käyttö, sekä käyttämättömyys, poltettavat materiaalit, rakennusmateriaalit ja rakennustapa.

Tästä syystä hormisaneerauksen tarve vaihtelee tapauskohtaisesti. Lyhimmillään hormisaneerauksen tarve voi ilmetä jo parinkymmenen vuoden jälkeen esim. kosteusvaurioiden takia, mutta yleensä vasta 50-60 vuoden jälkeen.

Hormi joka vuotaa savukaasuja sisälle, voi olla hengenvaarallinen. Tässä tilanteessa suosittelemme teille hormisaneerausta ja tarvittaessa savupiipun korjausta.

Meiltä voi kysyä myös putkituksia ja savupiipun yläosan korjauksia.

Sulje