Teemme hormin massauksia Lohjalla ja Lohjan ympäristökuntien alueella. Hormin massaus tehdään tulisijojen savuhormeihin, muurattuun savupiippuun, joka on rapautunut, kulunut tai murtunut ja tästä syystä vuotaa muihin hormeihin.

Hormin massaus antaa savupiipulle uuden elämän.

OTA YHTEYTTÄ

 

Hormin massauksen hyödyt

  • Ei asennusaukkoja sisälle
  • Savuhormin pinta-ala pienenee mahdollisemman vähän.
  • Savukaasujen virtaus paranee sileässä, yhdenmukaisessa hormissa
  • Savupiippu ei menetä lämmönvarausta.
  • Savuhormin korjaaminen massaamalla on nopea ja verraten edullinen vaihtoehto

 

Kuinka hormin massaus tehdään

Hormin massausta teemme massaamalla, eli liukuvalamalla savuhormien sisäpinnan uudestaan. Suoritamme työn katolta käsin paineilmalla varustetulla kevlar-päällysteisellä ilmapallolla. Käytämme typpihyväksyttyä, nokipalotestattua ja erittäin kestävää hormin massausmassaa.

Ensin hormi puhdistetaan mekaanisesti noesta, tiilenpaloista ja irtolaastista, jotta saneerausmassa tunkeutuu mahdollisimman hyvin savupiipun rakenteisiin. Tämän jälkeen hormin massaus aloitetaan pudottamalla kevlar-pallo savupiipun pohjalle. Pallo paineistetaan oikean kokoiseksi ja sen päälle kaadetaan oikean paksuista massaa sopiva määrä.

Ylös noustessaan, pallo levittää massan tasaisesti savupiipun seinämiin ja pakottaa massan halkeamiin, sekä murtumiin. Näin hormin massaus valaa hormin sisään uuden, sileän pinnan. Savupiipusta saadaan jälleen tiivis ja paloturvallinen.

Hormin massauksen jälkeen savupiipun annetaan kuivua 72 tuntia, jonka jälkeen hormia voi käyttää normaalisti.

 

Tarkasta hormisi

Mikäli edes epäilet, että hormi tai savupiippu on huonossa kunnossa, niin suosittelemme hormitarkastusta, jonka voit tilata meiltä. Teemme hormien kuntokartoituksen ja neuvomme mielellämme jatkotoimenpiteistä.

Sulje